Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

planten voor dakterras

Beste,

 

We hebben een dakterras – zuidgericht, dus veel zon, maar kan ook zeer winderig zijn.

 

Ik had al gedacht aan bamboe, maar dacht dat het veel te groot zou worden…nu blijkbaar zie ik verschillende soorten – zou niet hoger dan 2m mogen.

maar ze moeten in pot staan – ik hand gedacht aan rechthoekige bakken van +/- 80 cm lang en +/- 40 cm breed, hoog +/- 40. Het zouden in totaal 3 of 4 bakken zijn. Totale breedte van het terras is 3.40m …maar ik wil de bakken ook niet tegen elkaar..

 

Wat is de beste bamboekeuze voor deze type bakken?

Ik wil geen potdichte en brede haag, maar eerder een verwilderde look die toch me toch wel privacy geeft – maar die niet dikker wordt dat 50 cm…

 

Welke soort andere planten passen goed bij de bamboelook?

Ik had nog siergras gevonden : ‘red baron’ – kan dit in bakken en is dit ook winterhard.

 

Wat betreft andere mogelijke planten- had ik zelf geacht aan een druivelaar en een wilde olijfboom.

 

Bedankt voor de raad…

Geplaatst door Sigrid Bombeeck
ATuin

Hallo Sigrid,

 

Als bamboe voor dakterras denk ik meteen aan Fargesia 'Rufa': een bamboe die niet woekert en maximaal 2 meter hoog wordt.

Naast de bamboe kan je siergrassen gebruiken zoals Pennisetum, Miscanthus, Panicum, Deschampsia,... gebruiken. Ook lavendel, of sedumsoorten kan je op een dakterras gebruiken als afwisseling op de bamboe.

Het siergras dat je opgeeft nl Imperata cylindrica 'Red Baron' zou ik niet toepassen omdat niet volledig winterhard is. Een olijfboom kan toegepast worden, maar ook hier moet je rekening houden met de matige winterhardheid. Afdekken bij vorst is hier aangewezen.

Een druivelaar behoort wel tot de mogelijkheden.

Een voorbeeld van een dakterras met bamboe (Fargesia 'Rufa') in bakken, afgewisseld met andere planten kan je zien door hier te klikken.

 

Succes,

Jan

Geplaatst door Jan de tuinman

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?