Online planten kopen?

Artikel geplaatst door Jan De Tuinman in:

Eigen compost gebruiken in de tuin

 

Gedurende de herfst maken de planten zich klaar voor de winter. De bladeren beginnen te verkleuren of af te vallen en de planten gaan langzaam in winterrust: hun sapstroom wordt steeds minder om later op het jaar helemaal stil te vallen. Dit gaat gepaard me heel wat ‘rommel’ in de tuin. De afgevallen bladeren laat je beter niet op het gras of tussen de borders liggen. In de afgevallen bladeren overwinteren immers talloze ziekten en plagen. Je ruimt het herfstafval dus beter op en stockeert de hele handel op de composthoop.

Als je op een winterdag wat schept in een goede composthoop begint deze al snel te dampen: compostering gaat gepaard met een flinke warmteontwikkeling. Deze zorgt ervoor dat overwinterende plaagdieren en ook zaden van onkruiden verbranden en onschadelijk gemaakt worden.

Beschik je niet over een goede composthoop (niet voldoende warmteontwikkeling) dan is het risico op het overleven van ziektekiemen en insectenlarven groot. Je kan dit bv. ook vaststellen doordat je last van onkruid hebt gehad nadat je je compost in de grond mengde. In dat geval voer je je tuinafval beter af naar het containerpark en laat je beter wat bodemverbeteraar aanvoeren om tussen de planten open te spreiden of om in te werken bij nieuwe aanplantingen.

De potgrond voor beplantingen is uitermate geschikt voor al uw aanplantingen in de tuin of als bodemverbeteraar bij de aanleg van de tuin.

Deze potgrond heeft een evenwichtige samenstelling waaraan extra-organische elementen zijn toegevoegd, zodat een betere doorgroei van uw aanplantingen gegarandeerd is. Deze potgrond is dus ideaal voor de aanplant van heesters, rozen, vaste planten, coniferen, hagen, bomen, …

Een goede bodemverbeteraar biedt de garantie dat je geen ziektekiemen en onkruidzaden in je tuin importeert.

Succes,

Jan

Interessante artikels:

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft dit artikel u geholpen?