Corona-update: Momenteel veel tekorten, langere levertermijnen en een minimum orderbedrag van 85,00€ !! klik hier voor voor meer info!. 

Jan's tuinboek

Onderwerp: "verwelkte sedums"

   
Door: Jan de tuinman

Mijn sedums zijn in 14 dagen verwelkt. Ze staan al 20 jaar in de tuin, nooit problemen. Het vreemde is dat ze in verschillende perken staan, dus ze kunnen elkaar niet aangestoken hebben. Wat moet ik doen? Afknippen? Rooien?

Gepost : 31 mei 2009
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo,


Waarschijnlijk gaat het hier om een aantasting van de gegroefde lapsnuitkever (Othiorhyncus sulcatus), ook wel de taxuskever genoemd. De witte maden van deze kever vreten aan het wortelstel of de wortelhals. Doordat de wortels weggevreten worden kan de plant niet voldoende vocht en voedingsstoffen opnemen. De verwelking van de planten is dan het gevolg.

De larven van de taxuskever kunnen biologisch bestreden worden met aaltjes. De taxuskever zelf kan bestreden worden met Pyrethro-Pur, Baycor SC 500 in combinatie met Confidor, Formusect, Okapi,....

Het bespuiten van de taxuskever doe je best tijdens de avonduren, bij valavond omdat de kevers dan meest actief zijn.

Wat je met de planten moet doen hangt een beetje af van het stadium van de aantasting, is de wortel volledig wegevreten ga je ze inderdaad best rooien. Is er nog wat wortel over kan je het loof afknippen en de lapsnuitkevers bestrijden. Met wat geluk schieten de planten opnieuw uit.


Succes,


Jan

Gepost : 31 mei 2009
Top 

Onderwerp: "verwelkte sedums"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1