Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

Salvia : gele bladverkleuring

Hallo,

Een klein vraagske: de salvia’s deden het vorig jaar wel goed, maar ze hadden soms last van gele bladverkleuring. Ik dacht dat dat kwam door een gebrek aan kalk dus ik zou dit jaar wat kalk door de grond mengen. Alleen, de salvia’s krijgen het dichte gezelschap van Campanula Carpatica Blaue Clips, resp. Hemor… Hemarocc… allee jong!… Hemerocallis Stella de Oro en Lupinus. Lusten die ook kalk of moet ik daar voorzichtig mee zijn en enkel die strookjes grond waar salvia’s staan bewerken wat mij nogal moeilijk lijkt als de buren op 15 cm afstand staan…

Thanks voor de tip en beste groet,

Piet

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Hallo Piet,

Met kalk zal je niet snel kwaad gaan doen. Je kan dus gerust rond uw salvia's wat kalk gooien zonder dat de andere planten daar last van krijgen.

Een gele bladverkleuring wijst op een gebrek. Welk gebrek juist is vaak moeilijker te zeggen: dat kan stikstofgebrek, ijzergebrek, fosforgebrek, ... zijn.

Vorig jaar was een zeer droog jaar, dus gebreksziekten zijn dus zeer goed mogelijk: de voedingsstoffen moeten opgelost zijn in water zodat de plant die kan opnemen... Aan dat water was vorig jaar een groot gebrek.

Het is dus goed mogelijk dat het probleem zich dit jaar niet meer voordoet.

Wat bekalken is alvast een stap in de goede richting, verder geef je die salvia's in de loop van het groeiseizoen best regelmatig wat mest, om eventuele gebreksziekten te vermijden...

Groeten,

Jan

Klik hier voor meer informatie over ziekten/insecten

Relevant artikel:

Bodemverbetering bij aanplant

Dit artikel gaat over salvia bladverkleuring bemesten bemesting ziekten gebreksziekten gebreksziektes

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?