Corona-update: Het is zeer druk en er zijn reeds veel tekorten, daarom zijn er afwijkende levertermijnen!! klik hier voor voor meer info!. 

Jan's tuinboek

Onderwerp: "Prunus lusitanica, laurierkers - geel blad"

   
Door: Jan de tuinman

Ik heb een Prunus LUSITANICA, laurierkers op stam.

Hoe komt het dat de bladeren geel worden in pot, wat moet ik doen?

Gepost : 21 okt. 2008
Top 
Door: Jan de tuinman

Ik zou beginnen met uw Portugese Laurier te verpotten en hem rijkelijk te voorzien van verse potgrond, als het enigszins mogelijk is in een ruimere pot. Daarna komt het erop aan hem regelmatig te bemesten. Bij planten van een redelijke omvang is een voldoende ruime pot en elk jaar verpotten noodzakelijk. De beschikbare wortelruimte in een pot is nu eenmaal beperkt en de grond raakt zeer snel uitgeput.

Een andere mogelijkheid is dat uw Laurier te koud of te winderig staat. Verplaatsen naar een warmere plek is dan de boodschap.

Bovendien wil ik opmerken dat een Portugese Laurier goed winterhard is, verplanten in de volle grond is dus zeker een goede keuze en biedt tal van voordelen: je hoeft hem niet meer te verpotten of water te geven, de wortelruimte is maximaal en uitputting van de grond zal zich niet voordoen,...


Succes,


Jan

Gepost : 21 okt. 2008
Top 
Door: Anoniem

Geachte.

Met het sturen van dit bericht betreft het onderhoud van hierboven beschreven plant.

Wat doet er zich voor , de plant haar bladeren worden geel en vallen af ,wat kan daar oorzaak van zijn , ik heb de plant na aankoop in de volle grond geplaatst en voorzien van nodige vetstoffen .

Toch heb ik de indruk dat de plant aan het afsterven is ,ze geeft maar een troosteloze indruk met gele bladeren.

DE RYCKE ROBERT

Gepost : 14 mei 2009
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Robert,


Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een eerste optie is dat deze plant teveel in de wind staat. Prunus lusitanica vraagt een beschutte standplaats uit de wind.

Een tweede optie is vorstschade. Prunus lusitanica is gevoelig voor koude.

Mogelijks is de plant deze winter voor een deel bevroren. Het is ook mogelijk dat de wortel bevroren is en dat de kapotte wortels niet goenoeg voedingsstoffen kunnen aanleveren voor de plant.

Veel kan je hieraan niet verhelpen tenzij blijven water en mest geven en hopen dat deze plant zich herpakt.


Succes,


Jan

Gepost : 15 mei 2009
Top 

Onderwerp: "Prunus lusitanica, laurierkers - geel blad"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1