Corona-update: Het is zeer druk en er zijn reeds veel tekorten, daarom zijn er afwijkende levertermijnen!! klik hier voor voor meer info!. 

Jan's tuinboek

Onderwerp: "probleem met Linde"

   
Door: Jan de tuinman

Ik heb vorig jaar in een hobbyzaak een leilinde gekocht (als parasol)maar hij groeit niet goed. Wanneer er verspreid over de takken enkele pietluttige blaadjes staan, stopt de groei! Wat kan hier de oorzaak zijn?

Gepost : 12 jun. 2008
Top 
Door: Jan de tuinman

Beste,

het lijkt erop dat de linde niet optimaal ingeworteld is in de grond, waarschijnlijk omdat de potmaat te klein was. Dan maakt hij inderdaad weinig en klein blad om zo weinig mogelijk verdamping van sap langs de bladeren te hebben, wat op zich een goede overlevingstechniek is. Hebt u de boom bij aanplant een grote plantput met voedzame, losse grond gegeven? Zoniet, dan kan hij zeker het eerste jaar na aanplant moeite hebben om in de bodem nieuwe wortels aan te maken en voedingsstoffen op te nemen. Oefen zeker nog 1 jaar geduld. Verspreid in een ruime cirkel rond de boom een volle emmer goed verteerde compost, die helpt de bodemstructuur verbeteren. Werk de compost lichtjes onder in de bovenste bodemlaag, de regenwormen doen de rest. Herhaal dit in het najaar en nogmaals in het vroege voorjaar van 2009.


Succes!


Jan

Gepost : 16 jun. 2008
Top 

Onderwerp: "probleem met Linde"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1