Corona-update: Het is zeer druk en er zijn reeds veel tekorten, daarom zijn er afwijkende levertermijnen!! klik hier voor voor meer info!. 

Jan's tuinboek

Onderwerp: "probleem groene beukenhaag"

   
Door: Jan de tuinman

beste,


ik heb eind maart de beukenhaag geplant. Nu ben ik hier de enige in de buurt waarvan de haag nog niet mooi groen ziet. In bijlage zit een foto van het resultaat. Is dit normaal of zit ik met één of andere ziekte?


mvg


bart

Gepost : 5 aug. 2013
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Bart,

Beuk zal in het 1e jaar na aanplant sowieso niet veel groeien. Eerst gaan de wortels zich ontwikkelen en vanaf het 2e jaar zal de plant pas echt beginnen groeien. De planten waar blad op staat zien er dus niet abnormaal slecht uit. Op de foto's kan ik ook geen tekenen van bladluis zien, anders moet je dat nog eens controleren (---> zie artikel over beukenbladluis).


Wel zie ik dat er aan de planten met bruine bladeren dat er wel degelijk blad op gekomen is dat achteraf bruin geworden is. Is het mogelijk dat ze de voorbije maand wat te weinig water gehad hebben? Ook zie ik dat de planten niet aangebonden zijn, wat echt wel aan te raden is ( --> zie artikel Haagsteun).


In ieder geval kan je steeds beroep doen op onze groeigarantie! Laat maar iets weten.


Groeten,

Yves

Gepost : 8 aug. 2013
Top 

Onderwerp: "probleem groene beukenhaag"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1