Jan's tuinboek

Onderwerp: "mijn nieuwe hibiscus red heart gaat kapot"

   
Door: Jan de tuinman

dag jan,


mag ik iets vragen ik heb hibiscus red heart geplant, rond april, ze hebben in het begin hun best gedaan , maar nu doen ze het niet meer ik heef ze geregelt water die ik een namindag in de zon laat staan , ze verliezen hun blaadjes en de paar bloemen die ik krijg willen niet open gaan, ik heb ook een hondje die daar zijn plasje doet.

ik weet echt niet meer wat ik moet doen om mij planten weer mooi te maken, kan hij mij helpen beste jan


danku biij voorbaat

graag een antwoord ik ben radeloos

Gepost : 22 aug. 2009
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Martine,


Ik vermoed dat het probleem hier toch wel zit in het hondje en dan vooral in zijn plasje.

Het gaat hier om een jonge plant die nog niet diep geworteld is. De plant haalt zijn voedingstoffen dus uit de bovenste grondlaag direct rond de wortelkluit. Precies die laag is overbemest door het hondje zijn plasje. Ik vermoed dat door die overbemesting, samen met het warme, droge weer, verbranding van de plant optreedt.


Hoe los je dit op? Eerst en vooral vermijden dat het hondje daar zijn plasje gaat doen. Je kan wat kippengaas rond die plant gaan plaatsen ofzo. Je kan deze plek ook regelmatig overmatig beregenen: Door de grond overvloedig nat te spuiten met de tuinslang ga je ervoor zorgen dat de overbemesting gaat "uitspoelen" naar diepere grondlagen en meer gaat openspreiden over een grotere oppervlakte dan nu het geval is. Het warme zomerweer zonder veel regen heeft ervoor gezorgd dat de meststoffen zich gaan opstapelen in de bovenste grondlaag. Door bijvoorbeeld wekelijks de meststoffen in te regenen zal dit probleem wellicht opgelost zijn.


Groeten,


Jan

Gepost : 23 aug. 2009
Top 

Onderwerp: "mijn nieuwe hibiscus red heart gaat kapot"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1