Jan's tuinboek

Onderwerp: "magnolia susan krijgt bruine bladeren"

   
Door: Jan de tuinman

Hallo Jan,


Ik heb een Magnolia "susan" op mijn dakterras vanaf april 2009. Mijn probleem is dat het blad bruin wordt, hij geeft minimaal bloem en als er nieuw blad aankomt wordt het ook gelijk weer bruin.

Staat hij soms te winderig? Moet ik de srtruik snoeien?

hoe komt het en wat kan ik er aan doen.


m.v.g Ellen de Jong

Gepost : 21 sep. 2009
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Ellen,


Het belangrijkste probleem van uw Magnolia is dat hij te weinig water ter beschikking heeft.

Dat de standplaats nogal winderig is, zal er inderdaad toe bijdragen dat uw magnolia veel verdampt en snel een tekort aan water heeft. Als het mogelijk is plaats je uw magnoliastruik op een meer beschaduwde plaats en op een plek die minder winderig is.

Frequenter water geven is eveneens een must.

Het is ook aan te raden de magnolia te verplanten naar een grotere pot, om meer waterreserve te creëren. Als je hem zou verplanten moet je absoluut Terracottem of waterkristallen onder de grond mengen of potgrond gebruiken waar deze aan toegevoegd zijn. Deze korreltjes zuigen water op en geven het terug af bij warmte en droogte. Zo verkrijg je een stabielere vochthuishouding rondom de wortels.

De struik wat terugsnoeien is eveneens een optie: door te snoeien verklein je de oppervlakte van de plant die vocht verdampt. Door te snoeien beperk je dus het vochtverlies van de plant. Het nadeel om in september-oktober nog te snoeien is dat je volgend jaar wellicht geen boemen zal hebben in het voorjaar. Mogelijks bloeit de plant dan wel later op het jaar alsnog.


Succes,


Jan

Gepost : 22 sep. 2009
Top 

Onderwerp: "magnolia susan krijgt bruine bladeren"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1