Corona-update: Het is zeer druk en er zijn reeds veel tekorten, daarom zijn er afwijkende levertermijnen!! klik hier voor voor meer info!. 

Jan's tuinboek

Onderwerp: "Lavasteen gebruiken als bodembedekker onder taxus haag "

   
Door: Filip De CLERCQ

Mijn buur en ik zijn er bijna uit; we zullen hoogst waarschijnlijk een taxus aanplanten op onze perceelgrens, al dan niet met kleine paaltjes en draad ertussen om toch ietwat een duidelijke scheiding te hebben.

Uit ervaring weten we dat de grond hier goed voor geschikt is. Hij is zanderig en dus goed waterdoorlatend zodat de taxus niet te nat zal komen te staan. We zullen ook moeten zien dat verhardingen niet naar de haag aflopen. Gezien we hoge bomen hebben staan op enkele meter afstand van waar de haag moet komen kunnen we geen houtsnippers of boomschors als bodembedekker want als we de bladblazers bovenhalen in de winter wordt dat een zootje.

Vraag is of het een goed idee is om rode lavasteen te gebruiken als alternatieve bodembedekker tussen en rond een taxus haag?

Gepost : 13 apr. 2019
Top 
Door: Jan de tuinman

Goede middag Filip,

 

Ik heb zelf geen ervaring met rode lavasteen in combinatie met taxus maar op het 1e gezicht zal dit je probleem ook niet echt oplossen denk ik. Volgens mij ga je die ook met je bladblazer ook zo wegblazen... en dan nog liever wat houtsnippers die rondslingeren dan zo van die rode bolletjes...?

Groeten,

Jan

Gepost : 13 apr. 2019
Top 

Onderwerp: "Lavasteen gebruiken als bodembedekker onder taxus haag "

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1