Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

jasmijnboom

ik heb vier jonge jasmijnbomen in mijn tuin, ong. 4 jaar oud en nu komen er bruin vlekken op de bladeren en sommige bladeren krullen naar binnen. Wat kan het probleem zijn ?

Geplaatst door ghislaine anciaux
ATuin

Ghislaine,

Er zijn nogal wat planten die "jasmijn" genoemd worden. Het is mij niet meteen duidelijk over welke boom je het hier precies hebt. Kan je misschien wat fotos doorsturen, zo weet ik meteen over welke plant het juist gaat. Ik kan me zo ook veel beter beeld vormen van de aantasting.

Groeten,

Jan

Geplaatst door Jan

men noemt de bloemen van deze boom ook seringen. een foto van de beschadigde blaadjes kan ik niet doorsturen want ik heb deze blaadjes reeds verwijderd van de boom.

Geplaatst door ghislaine anciaux

Ghislaine,

Nederlandse plantennamen leiden vaak tot verwarring. De "jasmijn" is eigenlijk een "sering" of "Syringa" als latijnse naam.

Waarschijnlijk heb je hier te maken met een aantasting van bladvlekkenziekte (Alternaria). Dit is een schimmelaantasting die meestal voorkomt op wat verzwakte planten: een zwakteparasiet.

Regelmatig bemesten is hier aangewezen om de oorzaak van het probleem weg te nemen. Je kan bvb driemaal per jaar, in april, in juni en nogmaals in september, bemesten met organische siertuinmest.

De schimmelaantasting zelf kan je bestrijden met Ortiva van Gardiflor.

Groetjes,

Jan

ATuin

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?