Corona-update: Het is zeer druk en er zijn reeds veel tekorten, daarom zijn er afwijkende levertermijnen!! klik hier voor voor meer info!. 

Jan's tuinboek

Onderwerp: "Help, bladverkleuringen."

   
Door: Jan de tuinman

Beste,


Ik zit met een probleem. Mijn plantjes beginnen gele vlekken te vertonen, ik heb van alles al opgezocht maar ik weet niet wat het zou kunnen zijn. De bladeren kleuren geel.


Zou dit een gebreksziekte zijn zoals mangaantekort of magnesiumtekort.


Of zou dit een virus kunnen zijn. (zoals Tabaks Mozaïek Virus)


Sommigen zeggen dat dit komt omdat ze een klein beetje verbrand zijn.


Kan iemand me helpen?Gepost : 25 mei 2009
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Marijn,


Zoals te zien op de fotos lijkt mij dit inderdaad een gebreksziekte. Welk tekort is natuurlijk moeilijk vast te stellen.

Het gaat ook over jonge plantjes, die er pas aangeplant uitzien. Waarschijnlijk gaat het door het relatief droge weer, gecombineerd met nu en dan hevige regen om een algemeen voedingstekort: de voedingstoffen uit de bovenste laag spoelen relatief snel uit. Bij droger weer zakt het beschikbare water snel: de voedingsstoffen uit het kluitje zijn dus snel uitgespoeld en ,bij droger weer als de bovenste grondlaag uitdroogt, niet meer beschikbaar voor de plant.

Ik zou dan ook aanraden bij de minste droogte ruim water te geven en een vloeibare mest toe te dienen, deze is sneller beschikbaar voor de planten dan korrelmest.


Groeten,


Jan

Gepost : 26 mei 2009
Top 

Onderwerp: "Help, bladverkleuringen."

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1