Corona-update: Momenteel veel tekorten, langere levertermijnen en een minimum orderbedrag van 85,00€ !! klik hier voor voor meer info!. 

Jan's tuinboek

Onderwerp: "Geel verkleurende bladeren: stikstofgebrek"

   
Door: Jan de tuinman

Geel verkleurende bladeren: stikstofgebrek

Stikstof speelt een belangrijke rol in een plant en zit ingebouwd in bijzonder veel en uitermate belangrijke organische moleculen. Verder is stikstof een essentieel element van de bladgroenmolecule.

Wanneer je vergelende bladeren aantreft is het aangewezen om te bemesten met een meststof met een hoog stikstofgehalte (een hoge N-waarde). Door bvb Blauwe Korrel toe te passen zal snel stikstof vrijkomen zodat het probleem snel moet opgelost zijn.

Belangrijkste symptoom van stikstofgebrek bij planten is geelverkleuring van de bladeren. Bij een stikstofgebrek verkleuren de oudste bladeren geel. Aanvankelijk zal een blad aan de randen en tussen de nerven vergelen. Bij aanhoudend stikstofgebrek breidt de vergeling zich uit naar de bladbasis en vergelen ook de kleinere nerven en ten slotte ook de hoofdnerven. Uiteindelijk zal het blad, afhankelijk van de plantensoort, citroengeel tot goudgeel ontkleuren. De plant onttrekt zo stikstof aan de oudere bladeren ten voordele van de nieuwe bladeren.

Tags: Blad van mijn struik verkleurt geel blad op struik gele bladeren chlorose bladchlorose stikstofgebrek stikstof stikstofbemesting

Gepost : 5 jun. 2009
Top 

Onderwerp: "Geel verkleurende bladeren: stikstofgebrek"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1