Jan's tuinboek

Onderwerp: "Doodgaan van pas geplante thuja?"

   
Door: Vragen van

Hallo,


Wij hebben eind oktober een thujahaag aangeplant. De planten kwamen (jammergenoeg) niet van bij Atuin. Wij hebben de haag gekocht voor Thuja plicata 'Atrovirens'. Toen we de haag net hadden zag die mooi fris groen, ondertussen is deze vaalgroen/donkergroen en zelfs bruinig geworden.


De haag staat op een kleigrond die werd goed losgewerkt en doormengd met compost. Door het kletsnatte weer van de laatste maanden staat de grond allesbehalve droog, maar zeker niet zompig.


Wij vrezen een beetje dat de haag de geest aan het geven is, jammer genoeg verkleuren alle planten i.p.v. een paar enkelingen. Kan dit te wijten zijn aan de natte ondergrond? Zijn er voor dit type grond betere alternatieven?


Hieronder enkele foto's van hoe een gemiddeld twijgje eruitziet. De foto's zijn genomen 1 dag na het afknippen, bij het afknippen was het takje 'sappig' langs binnen en geurde het sterk.Sommigen vinden het kleur normaal, anderen twijfelen dan weer of de haag het zal redden. Ik zelf weet het niet.

Gepost : 14 dec. 2012
Top 
Door: Jan de tuinman

Ruben,


Ik denk niet dat er een reden is om te panikeren.

Het enige wat in dit geval een boosdoener zou kunnen zijn is het natte weer en de natte grond. Maar zoals je zelf zegt is de grond niet echt zompig. Niet meteen een probleem dus.


Verder lijkt alles volgens de regels van de kunst gebeurt: compost ingewerkt, het planttijdstip is ok, het plantmateriaal was in orde...


Ook op de fotos zie ik niet meteen grote problemen, behalve een lichte bruinverkleuring van de toppen. Dit kan te wijten zijn aan het natte weer.


Misschien kan je nog even een algemene foto toevoegen van de haag. Zodat ik kan nagaan of er globaal een abnormale verkleuring is.


Groeten,

Jan

Gepost : 15 dec. 2012
Top 

Onderwerp: "Doodgaan van pas geplante thuja?"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1