Jan's tuinboek

Onderwerp: "planten voor dakterras"

   
Door: Ingrid

geachte,


graag had ik geweten wat voor planten ik kanzetten op mijn dakterras ? de zon schijnt er redelijk veel en er is wel wat wind .

en ook wat ik eventueel in de voortuin kan zetten daar heb ik nu zo een folie opgelegd met steentjes erop en ik zou er graag een paar mooie struiken tussen zetten daar is heel weinig zon .


vriendelijke groeten

de lendtdecker ingrid

Gepost : 15 mrt. 2010
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Ingrid,


Voor het dakterras kan je planten gebruiken zoals Potentilla (Ganzerik), Brachyglottis (Kruiskruid), Cytisus (Brem), Bamboesoorten, siergrassen zoals Pennisetum en Miscanthus, Sedumsoorten, Elaeagnus (Olijfwilg),...

In principe kan je de meeste planten ook op daktuinen toepassen. Het probleem met daktuinen is meestal de irrigatie: op zonnige momenten kan het op een daktuin vaak zeer warm worden.


Op deze momenten stelt zich het probleem van watertekort. Een automatische beregening is op een daktuin vaak geen overbodige luxe. Die kan zeer geavanceerd zijn, maar kan ook eenvoudig zelf geplaatst worden: met een eenvoudige timer en een rol druppelslang kan je al heel wat bereiken. De kunst is ervoor te zorgen dat de grond altijd vochtig blijft en nooit uitdroogt.

Voor de voortuin blijft ondanks de schaduw een ruime keuze open. Je vindt die met deze link


Groetjes,

Jan

Gepost : 16 mrt. 2010
Top 

Onderwerp: "planten voor dakterras"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1