Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

kun je een bruidssluier in bloemenbak planten.?…

kun je een bruidssluier in een stenen bloemenbak planten?

ik heb er namelijk vorig jaar 1 geplant in een stenen bloemenbak,maar ik heb nu het 2de jaar weer last van gele blaadjes en daarna vallen ze eraf,

zou ik dat misschien kunnen oplossen met plantenvoeding te geven?

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Hallo Michael,

Bruidsluier is door zijn felle groei nogal moeilijk in potten en bakken te houden. Hoe groter de bladmassa aan de plant, hoe meer de planten verdampen, hoe meer water ze nodig hebben... Daar knelt vaak het schoentje bij potten en bakken. De wortels kunnen niet genoeg vocht uit de beperkte wortelruimte van de pot opnemen.

Het komt er eigenlijk op aan die bruidsluier te snoeien zodanig dat de bladmassa niet te groot wordt en min of meer in evenwicht is met de grootte van de pot.

Je kan ook waterkristallen of Terracottem in de potgrond gaan mengen. Deze korrels nemen een grote hoeveelheid vocht op en geven die in warme periodes terug af.

Plantenvoeding geven kan nooit kwaad, hoe sterker de plant is, hoe meer droogte ze aankunnen.

Meer informatie over terras en balkonplanten en hun onderhoud vindt je hier

Succes,

Jan

Geplaatst door Jan

Al 5 jaar een bruidsluier in een 20 liter pot, werkt prima. Plant is 2 meter hoog 1 meter breed, 50 cm diep. Verbruikt bij zomerse warme dagen tot 7 liter water en de benodigde voeding. Vergeet je water te geven.. verkleurd het blad en valt eraf. Dood gaat de plant nooit. Snoeien doe ik halverwege december.. en rigoureus. Vorig jaar gaten van 10 mm in de aarde geboord en gevult met humus. Plant had er geen last van . Ik zorg dat de aarde niet super nat is bij het ingaan vd winter . Maand of 2 kijk ik er niet naar om.... Maakt hem ook niet uit.

Heb de plant vooral om de schaduw die het geeft.. wil ik volle bloei.. moet ik veel bewuster water n voeding geven

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?