Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

hulst blad verkleurt geel

Wij hebben 3 hulst struiken in kuipen staan en dat al drie jaar. Tot nu toe hebben ze het altijd fantastisch gedaan. Echter, sinds een week of vijf is het blad aan het verkleuren (geel) en hij valt ook erg uit. Er zijn geen larven te zien. We hebben nu de bovenlaag aarde vernieuwd en ze bemest. Is dit voldoende of moeten we andere maatregelen nemen.

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Hallo Sylvia,

Er zijn volgens mij twee mogelijkheden.

Ofwel is de grond uitgeput en is het aangewezen de planten van nieuwe potgrond te voorzien of eventueel zelfs in een grotere pot te plaatsen.

Ofwel zijn de wortels van uw planten deze winter bevroren. Hulst is in volle grond zeer goed winterhard. De aarde in de potten doorvriest echter veel sneller dan volle grond. Bovendien zijn de temperatuurschommelingen in de wortelzone van potplanten veel groter dan in volle grond.

Een praktisch voorbeeld misschien: in volle grond moet het zeer lang en zeer hevig vriezen vooraleer de wortelzone bevriest. In een pot echter kan de wortelzone in een paar dagen bevriezen. Deze snelle schommelingen zijn dikwijls nefast, zelfs voor planten die anders goed winterhard zijn.

Dat je de planten wat nieuwe grond en mest hebt gegeven is heel goed en meer kan je ook niet doen. Als de planten bevroren zijn, en daar vrees ik een beetje voor, kan je niet veel anders doen dan afwachten en hopen dat de planten zich herpakken.

Meer informatie over terras en balkonplanten en hun onderhoud vindt je hier

Meer informatie over plantenziekten vindt je hier

Groetjes,

Jan

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?