Corona-update: Het is zeer druk en er zijn reeds veel tekorten, daarom zijn er afwijkende levertermijnen!! klik hier voor voor meer info!. 

Jan's tuinboek

Onderwerp: "haagplanten in bloembakken"

   
Door: Jan de tuinman

Welke haag kies ik het best om in bloembakken te planten op een terras.liefst haag die groen blijft.

Gepost : 22 apr. 2009
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Luk,


Elaeagnus ebbingei is een goede keuze als je wat zon hebt; een gezonde, vrij snel groeiende en niet te opvallende struik; mooi als achtergrond voor andere terrasplanten in pot. Let wel: hij groeit van nature even breed als hoog; geef hem de ruimte om, zeker aan de basis, iets breder te groeien; zo'n 60 cm als dat kan. 2 x per jaar snoeien, tussen mei en september. De eerste jaren de omhoog groeiende takken met de helft van het nieuwe deel inkorten, om de vorming van zijtakken (haagstructuur) te bevorderen. Daardoor groeit de plant natuurlijk iets trager omhoog, maar heb je na 3-4 jaar wel een goed dichte zichtkering.


Wat kan nog?

Taxus baccata (venijnboom) , niet snelgroeiend maar te koop in grotere maten zodat je van het eerste jaar af meer privacy hebt. Verdraagt schaduw, vraagt voedselrijke grond met kalk.


Pyracantha 'Orange glow' of 'Golden Charmer'; originele keuze voor zonnig terras, met de bloei en de bessen (ook wel doornen!). Moet je de eerste jaren wat leiden. Niet veeleisend qua grond. Snelgroeiend.


Ook een bamboe zoals Phyllostachys of Fargesia kan perfect.


Hou er wel rekening mee dat je bloembakken hoog genoeg zijn (+- 50cm.) zodat de planten voldoende plaats hebben om in te wortelen. Liever grote bakken met 3 à 4 planten dan individuele bakken per plant.


Bloembakken kunnen op bestelling verkregen worden.


Relevante artikelen: Bamboe op terras

Meer informatie over terras en balkonplanten en hun onderhoud vindt je hier


Succes,


Jan
Trefwoorden: haag in pot bloembak balkon afscheiding wintergroen groenblijvend

Gepost : 22 apr. 2009
Top 

Onderwerp: "haagplanten in bloembakken"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1