Corona-update: Het is zeer druk en er zijn reeds veel tekorten, daarom zijn er afwijkende levertermijnen!! klik hier voor voor meer info!. 

Jan's tuinboek

Onderwerp: "Blauwe Regen in pot op terras?"

   
Door: Jan de tuinman

Ik zou graag een witte 'blauwe regen' op mijn terras plaatsen. Ik heb nl een balkon op de eerste verdiep en om die betonnen steunpaal en de zijnkant van dat balkon zou ik die blawe regen willen laten groeien(vanaf het gelijkvloers dus waar mijn terras is naar het balkon op de eerste verdiep).

nu is mijn vraag: zou ik deze in een bak kunnen laten staan of moet hij in de volle grond.

en, is een plant genoeg om beide richtingen uit te gaan of moet ik er dan meerdere kopen. (paal is 3 meter en dan is het balkon aan een kant 2 meter en aan de andere kant 3 meter.

Hopelijk begrijpt U er iets van.

Bedankt!

Ed

Gepost : 2 jul. 2010
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Edward,Een "witte" "Blauwe regen is groeikrachtig genoeg om de leivorm die je voorstelt te begroeien.

Als het enigszins mogelijk is geef dan wel de voorkeur aan volle grond in plaats van een pot of bak. Grote planten in pot zijn sowieso problematisch. Ze hebben maar het wortelvolume dat in de bak zit en kunnen dus niet diep doorwortelen op zoek naar water. Daar zal het schoentje knellen als je de blauwe regen in een pot zet: die plant wordt danig groot en heeft danig veel water nodig. In een pot wordt het moeilijk om op hete zomerdagen voldoende water te geven. Door hem in volle grond te zetten maak je het jezelf én de plant een stuk makkelijker...

Hou er ook rekening mee dat Wisteria een windende plant is: ze windt rond een draad of paal. Het is dan ook aangeraden om aan de betonnen steunpaal en aan het balkon één of meerdere draden te voorzien zodat de Wisteria daar mooi rond kan winden.


Succes,

Jan

Gepost : 5 jul. 2010
Top 

Onderwerp: "Blauwe Regen in pot op terras?"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1