Jan's tuinboek

Onderwerp: "bamboe in pot op terras"

   
Door: Jan de tuinman

Waarde heer Van Hulle,


Ik dank u voor de levering van de bamboe.

Nog een kleine vraag: de potten hebben geen gaten; is er geen gevaar dat er te veel regenwater gaat blijven stagneren in de drie potten en geeft dit geen nadelig rottingsgevaar van de wortels ? Zou het niet aan te raden zijn dat ik een paar gaten boor onderaan de potten om drainage van het overtollige water mogelijk te maken ?

met vriendelijke groeten,

Marc CALLANT

Gepost : 8 nov. 2008
Top 
Door: Jan de tuinman

Goede middag,


Fargesia, en bamboe in het algemeen, kunnen wel wat 'drinken' maar het is natuurlijk geen waterplant. Je kan inderdaad gaten maken in de potten maar het is niet noodzakelijk. Best is deze gaten te boren in de zijkant van de potten, op zo'n 5 à 10 cm van de onderkant. Zo heb je onderaan de pot een waterreservoir te vergelijken met een schaal onder de pot. Regelmatig deze gaten controleren is wel de boodschap. Je ziet dat makkelijk: als de kluit te nat is, zullen de gaten dicht zitten. Dit durft na verloop van tijd wel eens voor te vallen.

Als je vreest dat de potten zullen kapotspringen bij het boren, toch best in de onderkant boren, daar zie je het nu eenmaal niet! Moet je boren in stenen potten, dan boren zonder de boormachine op "klopboren" te zetten.


Meer informatie over terras en balkonplanten en hun onderhoud vindt je hier


Succes,


Jan

Gepost : 10 nov. 2008
Top 

Onderwerp: "bamboe in pot op terras"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1