Jan's tuinboek

Onderwerp: "wanneer liguster haag snoeien?"

   
Door: Jan de tuinman

In onze achtertuin hebben wij een groenblijvende haag, ik denk dat het een Geelbonte Liguster is (op de foto's afgaand). Deze is reeds een meter of 2 hoog.


Wij snoeiden deze haag begin april, maar we zijn een maand verder en konden evengoed niet gesnoeid hebben, want hij is terug evenveel uitgelopen als toen hij nog niet bijgesnoeid was... Wat is eigenlijk de goede periode om zo'n haag te snoeien, of moet je die gewoon maandelijks bijhouden om hem "netjes" te houden?


Idem voor buxus...

Gepost : 12 mei 2009
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Annick,


Liguster is een snelgroeiende haag. In het voorjaar groeien de planten ook het meest vanal. Als je op dit moment gaat snoeien duurt het inderdaad niet lang voordat de haag teruggegroeid is.


Liguster scheer je best éénmaal in mei- juni en nogmaals in augustus- september. Maandelijks bijhouden is natuurlijk het summum!

Hetzelfde geldt voor Buxus.

Hagen zullen natuurlijk altijd terug aangroeien na het scheren. Vanuit dit standpunt is het aangeraden je hagen te knippen in september. Deze hagen zullen nog wat herstellen van hun scheerbeurt en gaan netjes geschoren de winter in. Op deze manier staan uw hagen dan ook netjes van september tot maart-april het jaar erop en dat is toch al de helft van het jaar...


Relevante artikels: de perfecte liguster haag


Voor meer informatie omtrent snoeien klik hier.


Succes,


Jan

Gepost : 12 mei 2009
Top 

Onderwerp: "wanneer liguster haag snoeien?"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1