ATuin is momenteel gesloten voor de zomerstop.
U kan wel een bestelling plaatsen maar de levering is ten vroegste vanaf eind augustus!!
We verwachten dat in het najaar sommige haagplanten  en leibomen snel uitverkocht zullen zijn.
U kan u ons steeds contacteren om na te gaan of het mogelijk is om planten te reserveren voor het najaar.

Jan's tuinboek

Onderwerp: "ligustrum ovalifolium"

   
Door: Jan de tuinman

Beste Jan,


Vorig jaar heb ik in april een haag geplant met ligustrum ovalifolium. ( donkergroen groot blad) De planten hadden toen een hoogte van 80 cm. De haag groeide goed en kreeg ook witte bloemetjes. In de herfst zijn alle blaadjes er bijna afgevallen. Terwijl ik dacht dat die ligustrum bladhoudend was . ( de reden van mijn keuze voor dit type haag). Mijn vraag is dan ook of dit normaal is?

Ik heb ondertussen al gelezen tussen jouw tips dat ik de haag had moeten snoeien toen ik ze plantte. DIt heb ik spijtig genoeg niet gedaan. Kan ik dat dit jaar doen en zo ja, wanneer doe ik dit best en op welke hoogte. Ik heb niet echt groene vingers maar wil wel dat de haag een mooie en vooral dichte haag wordt. Dus alle tips zijn welkom.

Alvast bedankt

Sophie

Gepost : 10 mrt. 2011
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Sophie,


Ligustrum ovalifolium verliest elke winter een deeltje van zijn bladeren. Jonge planten gaan over het algemeen meer bladeren verliezen dan oude.


Je hebt hier een beetje pech gehad. Vlak na de aanplant kwam een lange, harde winterperiode met veel vorst, noordenwind en sneeuw. Daarom heeft bijna alle ligusters hun bladeren verloren. In een normale winter is dit echter niet het geval. Ligustrum staat dit jaar echt wel uitzonderlijk kaal.


Normaal begint je liguster al terug uit te lopen, dat betekent dat die terug in orde komt.

Met snoeien heeft de bladval niets te maken. Het is wel zo dat om een mooie dichte ligusterhaag te verkrijgen je kort, veel en drastisch mag snoeien, vooral de eerste jaren na de aanplant. Meer over het snoeien van een ligusterhaag vindt je in het artikel: de perfecte ligusterhaag.


Groetjes,

Jan

Gepost : 19 mrt. 2011
Top 

Onderwerp: "ligustrum ovalifolium"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1