Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

witte lavendel

Wij hadden graag witte lavendel aangekocht bv. lavandula angustifolia edelweis. Hebben jullie dat? Zo ja, wat zijn de hoogste plantjes die jullie kunnen aanbieden? Is het standaard dat lavendel maar 50cm hoog wordt als volwassen plant?

Bedoeling: we hebben vierkantjes gemaakt met buxus die ongeveer 25-30cm hoog is en die vierkantjes hadden we graag opgevuld met witte lavendel

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Wij kunnen Lavandula intermedia 'Edelweiss' aanbieden als witbloeiende lavendel.

Deze plantjes zijn nu nog niet zo groot (+- 20 cm.) maar dat komt omdat ze teruggeknipt zijn om beter te vertakken en omdat het ook nog maar het begin van het groeiseizoen is.

Het belangrijkste is dat ze in een grotere pot zitten en dus een grotere wortel hebben.

Deze soort wordt inderdaad 50 à max 60 cm. hoog

Geplaatst door Jan

Om de andere vierkantjes op te vullen hadden we graag iets van grassen gezet die idealerwijze even hoog komen dan de lavendel (uiteraard beide op volwassen toestand gerekend). Liefst wintergroen maar we hebben al vernomen dat er hier niet veel keuze in is. Liefst zien we simpele grassen zonder pluimen/bloemen/... genre Miscanthus sinensis Gracillimus van uitzicht op de foto op jullie website. Zijn er hier opties die jullie kunnen aanraden op de hoogte van de lavendel?

ATuin

Geplaatst door Jan

Als siergras kan je hier Pennisetum alopecuroides gebruiken. Deze sluit qua uitzicht goed aan bij Miscanthus sinensis 'Gracillimus'.

Als wintergroen siergras kan je Helictotrichon of Luzula nivea gebruiken

ATuin

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?