Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

welke plant/boom past in e/ plantgat van 0,5/ 0,5m

Onze voortuin werd al klaargemaakt. Wij hebben op 2 plaatsen een ruimte voorzien waar nog een struik/boom kan komen. Het plantgat dat voorzien werd is echter maar 0,5m op 0,5m en is reeds afgeboord met een boordsteen en daaronder stabilisé.

Welke plant/struik kunnen we daar nog plaatsen en heeft dus een blote wortel of kluit die niet groter is dan 0,5 m diameter?

Aan de oprit staan er reeds aan de ene kant catalpa’s en aan de andere klant stamrozen.

In de onmiddellijke omgeving staan er 2 buxussen en aan de andere kan zouden er pluimhortensia’s komen.

Liefst zouden we iets hebben dat max 2-3m hoog wordt, op een stam staat of zo kan groeien en niet te dikwijls moet gesnoeid worden.

Welke plant/boom/struik(en) komen hiervoor in aanmerking?

De standplaats is vrij vochtig en zonnig.

Geplaatst door Hermin Knudde
ATuin

Goede middag,

Het plantgat is inderdaad zeer klein, maar het grootste probleem is dat daaronder stabilisé zit. Ik ga er dus vanuit dat er maar +- 30 cm. aarde beschikbaar is en daar zal geen enkele boom in groeien. Eventueel kan je bv. een Photinia 'red robin' op stam zetten, maar dan wel volledig in potgrond en dan zal je de plant moeten behandelen als een plant in een pot = regelmatig water geven indien nodig.

Geplaatst door Jan

ik bedoelde dat de boordstenen aan de rand rondom in stabilisé zitten. Hierdoor kan het niet wijder gemaakt worden Het plantgat zelf is nu ongeveer 60 cm diep en kan nog dieper gemaakt worden.

Een diepe wortel zou dus gaan, een brede wortel niet.

Zijn er dan nog planten die hiervoor in aanmerking komen?

Geplaatst door Hermin Knudde

U kiest dan best een boom in container, deze hebben sowieso een compactere wortel. Welke boom hangt dan volledig van uw voorkeur af.

ATuin

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?