Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

plant voor afbakening tuin weinig onderhoud

Hallo,

 

ik ben op zoek naar een plant voor mijn tuin af te bakenen. Deze plant zou toch minstens 1,80 tot 2 meter groot moeten worden.Liefst zo onderhoudsvriendelijk mogelijk.Een haag lijkt mij het meest voor de handliggende oplossing? Kan u voor de gekozen oplossing ook de plantafstand geven?

 

Alvast bedankt

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Hallo Jurgen,

 

Ik kijk het eens na.

ondertussen kan je terecht op vogende pagina's:

voor opzoeken op hoogte en andere kenmerken: klik hier

voor plantafstanden: klik hier

 

Groeten,

Jan

Geplaatst door Jan

Beste Jurgen,

Om uw tuin af te bakenen is een haag zeker de meest efficiënte oplossing, omdat de haag zeer goed een grens aflijnt en niet veel plaats inneemt. Het onderhoud bestaat erin dat je, naargelang de plant snel- of traaggroeiend is, 1 à 2 maal per jaar de haag scheert; in juni en eventueel in september.

Enkele voorbeelden:

Taxus baccata: wintergroen, traaggroeiend, lange levensduur, donkergroen fijn blad.

Prunus lusitanica: wintergroen, vlugger groeiend, groot blinkend blad

Carpinus betulus - Haagbeuk: bladverliezend, zeer gezond, fijn blad

Crataegus monogyna - Meidoorn: bladverliezend, blinkend donkergroen blad, heeft doornen (tegen indringers...) en witte bloem

Nog vele andere haagplanten vind je op de website als je zoekt op kenmerk 'haagplant', telkens met de plantafstanden erbij. Hou rekening met het soort grond voor een goede keuze. Succes!

ATuin

Geplaatst door Jan

Bedankt voor de info Jan, maar taxus lijkt mij nogal gevoelig voor zieken.De laatste jaren veel taxus gezien die kapot ging?

Groetjse Jurgen

ATuin

Geplaatst door Jan

Bij taxus moet je er vooral op letten hem niet in natte grond te zetten. Taxus wordt vaak op te vochtige grond geplant en kan daar eigenlijk niet goed tegen.

Daarnaast kunnen de larven van de taxuskever schade aanrichten. Deze vreten gedurende de winter aan de wortelhals en de wortels van taxus. Je kan hiervoor bij de aanplant preventief aangieten met aaltjes, deze zullen op hun beurt de larves van de taxuskever opeten.

Relevante artikels: Afsterven van Taxushaag

groeten,

Jan

ATuin

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?