Jan's tuinboek

Onderwerp: "plant gezocht -schaduw, kleigrond, regendrup"

   
Door: Jan de tuinman

Tussen het tuinhuisje en het gazon heb ik een smal stukje grond waar ik graag nog iets zou planten. Het is echter een moeilijk stukje in de tuin want de meeste planten houden het niet vol. Het is een zware klei grond,er komt weinig zon en het wordt druk bezocht door de slakken. Bovendien als het regent valt het water van het dak van het tuinhuisje rechtstreeks op de planten. Het zouden planten moeten zijn die ongeveer max 1m hoog worden en die liefst volledig afsterven in de winter zodat we in de vroege lente nog het tuinhuisje helemaal kunnen schilderen.

Benieuwd of er zo een superplanten bestaan anders zullen het staptegels worden ;-).

Alvast bedankt voor uw antwoord.


Mvg


Yannic

Gepost : 24 mei 2008
Top 
Door: Jan de tuinman

Beste Yannic,

inderdaad geen gemakkelijke plek voor planten. Klei-schaduw-slakken-bladverliezend-< 1m; tot daar; maar het is de regendrup die voor bijna alle planten onverdraaglijk is; ook in de natuur zal geen enkele plant gedijen op een plek waar water met kracht naar beneden valt, hoogstens waar het druppelsgewijs langs stenen naar beneden sijpelt.

Ik zou u varens willen aanraden, zonder u succes te garanderen. Het zijn de enige planten met de kenmerken die u vraagt, die ook in moeilijke standplaatsen als deze groeien.

geschikte varens:

- Matteucia struthiopteris, Bekervaren (te verkrijgen op bestelling)

- Osmunda regalis, Koningsvaren.


(veel) succes,


Jan

Gepost : 26 mei 2008
Top 

Onderwerp: "plant gezocht -schaduw, kleigrond, regendrup"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1