We verwachten dat in het najaar sommige haagplanten  en leibomen snel uitverkocht zullen zijn.
U kan u ons steeds contacteren om na te gaan of het mogelijk is om planten te reserveren voor het najaar.

Jan's tuinboek

Onderwerp: "Overzicht seringen (Syringa)"

   
Door: Jan de tuinman

Overzicht seringen (Syringa)

 • Syringa (Sering, Kruidnagel)

  Seringen of Jasmijnen zijn bladverliezende struiken met prachtige welriekende bloempluimen uit de olijfamilie. Jasmijnen bloeien in het voorjaar met opgerichte pluimen met kleine, viertallige bloemen die overweldigend geuren. De bloemen vertonen schakeringen van wit over roze tot paarse een blauwe schakeringen. Seringen verkiezen zon of halfschaduw en een vruchtbare, vochtige, goed doorlatende grond. Ze vragen weinig snoei tenzij de uitgebloeide bloemen en wat wortelopslag verwijderen. Seringen bloeien op het hout van het vorige jaar, snoeien direct na de bloei dus. Je bevordert een gezonde groei door elk jaar de oude takken weg te nemen.

 • Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth'

  Klassieker onder de sierheesters; een must in de landelijke boerentuin. Brede opgaande struik met rechtopstaande bloempluimen vol enkele, donkerpaarse bloemetjes. Hij bloeit in volle lente, heerlijk geurend. Mooi als solitair, nog mooier samen met andere paarstinten van seringen, kijk in ons assortiment

 • Syringa meyeri 'Palibin'

  Syringa meyeri 'Palibin' is een kleinblijvende sering (tot 1 meter) die past in een kleine tuin, in pot of in een kuip. 'Palibin' groeit langzaam, met kleine donkere blaadjes en rechtopstaande, geurende lilaroze bloempluimen in mei. De bloemen verspreiden een verrukkelijke geur.

 • Syringa microphylla 'Superba'

  Deze mooie, welriekende struik bloeit doorgaans twee maal met lilaroze bloemen. Syringa microphylla 'Superba' bloeit rijkelijk in juli tot augustus, meestal gevolgd door een nabloei in het najaar. Door zijn beperkte groei een aanrader voor de kleine tuin of voor in bakken.

 • Syringa vulgaris 'Madame Lemoine'

  Syringa vulgaris 'Madame Lemoine' bloeit met witte, geurende bloem pluimen in mei tot juni. Deze plant vraagt vrij veel ruimte en is daarom minder geschikt voor kleine tuinen.

 • Syringa vulgaris 'Charles Joly'

  Charles Joly is een opgaande, dicht vertakte struik die tot 5 meter hoog wordt. De planten bloeien rijkelijk met purperroze gevulde bloemen in trossen die in mei aan de plant verschijnen.

 • Syringa vulgaris 'Katherine Havemeyer'

  Sering met geurende, dubbele lilapaarse bloemen in mei-juni. Volwassen hoogte tot 3 meter.

 • Syringa vulgaris 'Michel Buchner'

  Sering met lilablauwe bloemen in lange, smalle bloempluimen in mei-juni.

Voor meer informatie omtrent plantenkeuze, klik hier

Gepost : 27 apr. 2009
Top 

Onderwerp: "Overzicht seringen (Syringa)"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1