Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

onze buren zetten een grote muur!

Hallo,

Wij hebben de volgende vraag. Onze buren zetten tussen de percelen een grote muur (5 meter breed)!. De hoogte kunnen we in overleg bepalen. Wij willen heel graag een groen aanzicht behouden wat we nu hebben.

Wij willen graag boomachtigen (of heesters) die groenblijven met een bladerkroon die net boven de muur uitsteekt planten zodat we toch een groen aanzicht behouden. De muur willen we gedeeltelijk laten begroeien met mooie planten. (De muur kan bijvoorbeeld 2.00 meter zijn. Hoger kan maar liever niet, lager kan ook. De muur dient namelijk vooral voor geluidsafweer.

Omdat wij helemaal geen idee hebben en er geen verstand van hebben zouden wij zeer blij zijn met een goed advies!!!

Kunt u ons adviseren?

Heel hartelijk bedankt alvast!!

Leontien Schaeffers

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker

Hoi Leontien,

Ik begrijp dat je nu al een groen aanzicht hebt... de buren kunnen niet zomaar een muur op de erfafscheiding zetten hoor. Als ze dat willen moeten ze het op hun eigen grond zetten en behoud je gewoon je groene aanzicht. Wettelijk mag zo'n muur niet hoger zijn dan 1.80 m....

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker

Hallo Leontien,

Als groenblijvende boom (er zijn niet veel groenblijvende bomen) zou ik steeneik (Quercus ilex) voorstellen. Ook Photinia fraseri 'Red Robin' kan je als kleine boom of grote struik gaan gebruiken. Als struiken kan je soorten als Rhododendron, Viburnum tinus (sneeuwbal), Choisya ternata, Hedera helix 'Arborescens' (Struikklimop); Kalmia latifolia (Lepelstruik) Osmanthus (Schijnhulst),... gaan gebruiken.

Voor een volledige selectie van het aanbod vink je op de pagina "Zoek op kenmerk" de vakjes "Sierstruiken" en "Groenblijvend" aan.

Als groenblijvende klimplanten kan je verschillende soorten Klimop of Kamperfoelie gebruiken.

Je vinkt hier de vakjes "Groenblijvend" en "Klimplanten" aan.

Groetjes,

Jan

ATuin

Geplaatst door Jan

Voor die muur is een bouwvergunning vereist. En die muur kan je niet in onderling overleg plaatsen. Of jij van de muur gebruik mag maken om er planten tegen te laten groeien zal afhangen of jij mede-eigenaar bent van de muur of niet. Betaal je niet mee aan de muur dan mag je er ook geen gebruik van maken, dan mag je er geen planten tegen laten groeien en moet je de wettelijke afstanden respecteren. Je mag er zelfs geen nagel inkloppen of er iets tegenaan laten leunen. In veel gemeenten is een muur gewoon verboden.

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?