Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

Miscanthus floridulus als haag

Miscanthus floridulus, in welke hoogte worde deze geleverd, ik zou zou deze willen planten rond mijn omheining van 11 meter is dit mogelijk?

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Het bovengrondse deel van Miscanthus sterft voor de winter af. Na de winter worden de afgestorven bladeren tegen de grond afgeknipt. Als je in het voorjaar een Miscanthus besteld krijg je in feite enkel een pot met wortels aangeleverd. De bladeren zullen ofwel volledig verdroogd zijn, ofwel reeds tot aan de grond afgeknipt zijn.

Daarom slaat de opgegeven maat '20' op de diameter van de pol, dit is een plant die al enkele jaren oud is. De vermelding "in potje" slaat op een jong plantje in een potje van ongeveer 9 cm.

Je kan Miscanthus floridulus gebruiken om rond een omheining te plaatsen. Hou er wel rekening mee dat de bladeren elk jaar tot op de grond afsterven. Dat levert nogal wat afval en snoeiwerk op. Met Miscanthus heb je dus geen groenscherm het jaar rond.

Als u dit wel wil bekomen is het misschien aangewezen om de niet woekerende bamboe Fargesia te overwegen. Deze is groenblijvend en hoeft dus niet elk jaar tot op de grond teruggeknipt te worden.

De plantafstand is voor beide soorten 2 stuks per lopende meter.

Groeten,

Jan

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?