We verwachten dat in het najaar sommige haagplanten  en leibomen snel uitverkocht zullen zijn.
U kan u ons steeds contacteren om na te gaan of het mogelijk is om planten te reserveren voor het najaar.

Jan's tuinboek

Onderwerp: "Miscanthus floridulus"

   
Door: Jan de tuinman

In welke hoogte wordt Miscanthus floridulus geleverd, ik zou zou deze willen planten rond mijn omheining van 11 meter is dit mogelijk?

Gepost : 2 apr. 2011
Top 
Door: Jan de tuinman

Het bovengrondse deel van Miscanthus sterft voor de winter af. Na de winter worden de afgestorven bladeren tegen de grond afgeknipt. Als je in het vroege voorjaar een miscanthus besteld krijg je in feite enkel een pot met wortels aangeleverd. De bladeren zullen ofwel volledig verdroogd zijn, ofwel reeds tot aan de grond afgeknipt zijn.


Daarom slaat de opgegeven maat '20' op de diameter van de pol, dit is een plant die al enkele jaren oud is. De vermelding "in potje" slaat op een jong plantje in een potje van ongeveer 9 cm.


Je kan Miscanthus floridulus gebruiken om rond een omheining te plaatsen. Hou er wel rekening mee dat de bladeren elk jaar tot op de grond afsterven. Dat levert nogal wat afval en snoeiwerk op. Met Miscanthus heb je dus geen groenscherm het jaar rond.

Als u dit wel wil bekomen is het misschien aangewezen om de niet woekerende bamboe Fargesia te overwegen. Deze is groenblijvend en hoeft dus niet elk jaar tot op de grond teruggeknipt te worden.


De plantafstand is voor beide soorten 2 stuks per lopende meter.Groeten,

Jan

Gepost : 2 apr. 2011
Top 

Onderwerp: "Miscanthus floridulus"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1