Jan's tuinboek

Onderwerp: "keuze van haag"

   
Door: Peter

Beste,


Via zoekwerk op internet ben ik op uw website terecht gekomen. Hopelijk kunt u mij verder helpen...

Ik ben op zoek naar een haag voor in mijn tuin om de inkijk van op straat te beperken/weg te werken.


Ik heb een foto in bijlage gehangen van de situatie. De grond die u ziet, daar is nu gras op gezaaid, op het einde van dat perceel had ik dus graag een haag rondom gezet (tegen de groene draad), ook langs de rechterkant van dit perceel (niet op foto, maar nog minder zonlicht) zou de haag moeten doorlopen om de inkijk van op straat te voorkomen.... De bomen die u ziet staan aan de overkant van de groene draad en dus niet op mijn grond.

Deze bomen nemen veel (bijna alles) van zonlicht weg waar de haag zou moeten komen, gezien de foto in bijlage richting het zuiden is getrokken.


Ik ben op zoek naar een haag die wintervast is, dus groen blijft tijdens de donkere maanden, de grond waar de haag in komt is nat te noemen... als het regent is de grond echt verzadigd, zeker tijdens de wintermaanden. En de haag zou dus het grootste deel van de dag in de schaduw staan... Bedoeling is dat de haag zo snel mogelijk dicht groeit en uiteindelijk een meter of 2,5m à 3m hoog wordt (kwestie van te kunnen blijven scheren zonder stelling).


Kunt u mij aub advies geven over welk type haag voor mij het best geschikt is? Kunt u misschien gelijk prijzen van de verschillende types haag en de nodige hoeveelheden (planten per meter) vermelden?

Hoe zit het met het ideale moment om te planten, etc...


Alvast vriendelijk bedankt voor uw hopelijk alles verhelderende repliek ;-)


Peter Mutert

Lier


PS: Kunt u mij ook vertellen wat de voorwaarden zijn voor het gratis tuinontwerp dat u doet??

Gepost : 14 okt. 2013
Top 
Door: Peter

In bijlage nu wel de foto waarvan sprake....


Alvast bedankt,

Peter

Gepost : 14 okt. 2013
Top 
Door: Jan de tuinman

Goede middag Peter,


Ik heb via onze kenmerkenpagina een selectie gemaakt van haagplanten die in principe in aanmerking komen: Wintergroene haagplanten voor op natte grond in de schaduw. --> Klik hier om de selectie te bekijken.. Op elke plantenfiche vind je de beschikbare maten en de plantafstand terug.


Het aantal planten is uiteraard beperkt en kan waarschijnlijk nog aangevuld worden met bv. de Olijfwilg of mits wat grondbewerking misschien zelfs Taxus...


Hiervoor moet ik de toestand ter plaatse eens bekijken en dat is inderdaad mogelijk via onze formule van het gratis tuinontwerp. Ik stuur je de nodige informatie per e-mail door.


Algemene info kan je terugvinden in dit artikel: Hoe de juiste haag kiezen.


Het najaar is een zeer goede periode om te planten dus dat is geen probleem.


Groeten,

Yves

Gepost : 14 okt. 2013
Top 

Onderwerp: "keuze van haag"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1