Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

inkijk buren – privacy

Dag jan,

wij hebben inkijk van onze buren op ons terras. Echter is de scheidingsmuur 3 m. hoog, hun balkon ligt dan nog wat hoger en verder.

Wij kunnen niet met onze buren praten en we vragen ons af welke schutting wij zouden kunnen zetten of ook welke planten of bomen(in bak) Momenteel is er een draadnet maar de clematis wil niet genoeg groeien en we vrezen dat het nog enkele jaren zal duren eer alles is toegegroeid.

Heb u een voorstel ?

Met veel dank.

simone

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Hallo Simone,

Het is niet zo evident om dit probleem op te lossen. Klimplanten vragen een zekere tijd vooraleer ze dichtgroeien. Dat is niet alleen zo met clematis, maar ook met andere klimplanten.

Je haalt de oplossing aan van een boom.

De boom op zich is niet zo'n groot probleem: met een voorgeleide leiboom kan dat opgelost worden.

Een boom in een pot is echter een ander paar mouwen. Door zijn afmetingen vraagt een boom nogal wat water en voedingstoffen. Je kan dat op verschillende manieren oplossen: een voorgeleide boom in een GROTE pot, met een beregening, zodat die boom voldoende water krijgt. Of je haalt enkele tegels uit zodat je de boom in volle grond kan plaatsen. Dit lijkt een omslachtige oplossing, maar deze zal op termijn de makkellijkste zijn. Een boom in een pot houden is niet zo evident, zelfs met een (automatische) beregening.

Je vindt alles over leibomen in het volgende artikel: Leibomen, verschillende mogelijkheden.

Daarnaast zijn sommige klimplanten zoals Hedera helixook in grote maten tot 3 meter verkrijgbaar. Dat zou de zaak wat moeten versnellen.

Anders moet je eens een paar foto's doormailen, zo kan ik een beter zicht op de situatie krijgen.

Groetjes,

Jan

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?