Jan's tuinboek

Onderwerp: "(Her)aanplanting van de tuin"

   
Door: Jan de tuinman

Beste,


Ik ben vorig jaar begonnen met de (her)aanplanting van de tuin. Ik wil daar nu verder werk van maken door verder aan te planten en één en ander te herschikken. Ik heb hieromtrent 2 vraagjes:


(1) Als je vermeldt "zon-halfschaduw" betekent dat dan dat zowel permanent volle zon als permanent halfschaduw ok zijn, of mogen - in mijn geval - de desbetreffende plantjes niet van 's morgens tot in de late namiddag in de volle zon staan?


(2) Qua keuze van een nieuwe set plantjes ben ik stilaan rond, de schikking daarentegen... Vandaar, mag ik zonder risico eventueel allerlei soorten planten door elkaar mengen, bv één lange strook met salvia's, daglelies, duizendblad, campanula,... door elkaar of zijn sommige planten individueel niet meteen de beste buren? Ik hou er wel rekening mee dat ze onder dezelfde condities kunnen gedijen.


Tja, ik moet inderdaad nog veel leren;-)


Alvast bedankt voor de info en vriendelijke groeten,


Piet

Gepost : 26 jul. 2010
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Piet,


Zon-halfschaduw betekent dat deze planten zowel in volle zon als in de halfschaduw kunnen gedijen. Die plantjes kunnen dus van 's morgens tot in de late namiddag in de zon staan.

Allerlei soorten door elkaar mengen kan een optie zijn. Meer gebruikelijk is groepsmatig combineren, met de grotere soorten achteraan, de kleinere vooraan….

De kunst is een evenwichtig geheel te bekomen rekening houdend met bladkleur, bloeikleur, een afwisseling van grotere en kleinere groepen,...


Indien het over een grotere oppervlakte gaat kan u eventueel opteren voor ons gratis tuinontwerp.


Groeten,

JanRelevante artikels:

- borders vormgeven en plantenkeuze

- een tuinontwerp, hoe pak je het aan
Klik hier voor meer informatie over plantenkeuze

Dit artikel gaat over heraanleg tuinontwerp plantenkeuze vormgeving vormgeven tuin border

Gepost : 26 jul. 2010
Top 

Onderwerp: "(Her)aanplanting van de tuin"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1