Jan's tuinboek

Onderwerp: "haag op poten"

   
Door: Jan

Beste Jan,


graag zouden wij een haag op stam aanplanten om het hele jaar door een scherm te hebben tussen onze tuin en de aanpalende landbouwgrond. Iets verder kijken we uit op een fabriek die we dus het hele jaar graag zouden wegstoppen achter een groen scherm.

We zouden graag een 4-tal meter hoog gaan. (groen scherm starten op ongeveer 2 meter van de grond, net achter de stammen van de haag op poten komt er een houten tuinscherm).

Is dit haalbaar? Welke soort beveelt u aan en zijn bij u te koop? Kunt u me een richtprijs geven per boom? Voor ons is het belangrijk een zo dicht mogelijk scherm te bekomen. Dit is ook de reden waarom we kiezen voor een haag op poten en niet voor leibomen.


Alvast bedankt voor uw antwoord!

Jan Vandendriessche

Gepost : 6 feb. 2012
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Jan,


Ja, dit is zeker mogelijk.

Er komen meer en meer ook wintergroene bomen op de markt die specifiek voor dit doel opgekweekt werden zoals bv. Glansmispel (Photinia), Olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) en Prunus laurocerasus (Laurierkers) die redelijk snelgroeiend zijn (en dus ook veel snoeiwerk, wat met een dergelijke constructie tot 4 meter hoog niet onderschat mag worden!!) maar ook sommige soorten Hulst (Ilex) en steeneik (Quercus Ilex). Daarnaast is er ook groene en rode beuk (Fagus sylvatica (atropurpurea)) beschikbaar, maar deze zijn bladhoudend en niet wintergroen.


Deze bomen zitten niet in ons standaardassortiment. Prijzen kunnen op aanvraag verkregen worden en zijn afhankelijk van de soort en de gewenste maat bij aanplant. Ik zal je hierover een e-mailtje sturen.


Met vriendelijke groeten,

Yves Van Hulle

Gepost : 14 feb. 2012
Top 

Onderwerp: "haag op poten"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1