Jan's tuinboek

Onderwerp: "groenblijvende plant voor zeer vochtige grond"

   
Door: Vragen van

Ik heb in de tuin - naast een terras - een strookje grond vrij met een oppervlakte van ong 1,75 m2 (2,5 m. lengte x 0,65 m. breedte). Het stukje is naar het zuiden gericht en heeft dus volle zonneschijn.


De grond is kleigrond, weliswaar luchtiger gemaakt door composttoevoeging. Probleem is dat deze grond enorm vochtig kan zijn door afvloeiend regenwater dat onvermijdelijk over dit stukje moet. In het verleden heeft er een taxushaagje gestaan, maar aangezien taxus niet echt goed tegen vocht kan, is dit haagje weggekwijnd.


Liefst zou ik opnieuw een haagje plaatsen, maar wat kan ik daar planten? Andere oplossingen (bodembedekkende en groenblijvende planten) zijn ook welkom.


Bedankt voor de hulp !

Gepost : 15 jun. 2012
Top 
Door: Jan de tuinman

Patrick,

Taxus is wel heel gevoelig voor een natte grond. De meeste andere haagplanten zouden daar wellicht wel overleefd hebben.


Een overzichtje van de groenblijvende haagplanten die je hier kan gebruiken vind je via deze link.


Voor groenblijvende planten die je hier kan toepassen klik je hier.


Bodembedekkers die je hier kan toepassen vind je via deze link.


Groeten,

Jan

Gepost : 16 jun. 2012
Top 
Door: Vragen van

Beste,


Bedankt voor het snelle antwoord. Ik heb nog een vraagje. Pachysandra vind ik mooi, maar aangezien het stukje dat ik wens aan te planten nogal wat zon vangt, is het risico op 'vergelen' nogal groot. Op sommige sites wordt verwezen naar de variëteit 'Green Sheen' die mooi groen zou blijven, zelfs in volle zon. Klopt dit wel ?

Gepost : 17 jun. 2012
Top 
Door: Jan de tuinman

Patrick,


Pachsandra terminalis 'Green Sheen' kan beter tegen de zon dan de andere variëteiten, maar bij plaatsing in de volle zon kan toch vergeling optreden, minder dan bij gewone Pachsandra, maar toch... De nederlandse naam voor Pachysandra is niet voor niets "Schaduwkruid".

Groeten,

Jan

Gepost : 20 jun. 2012
Top 

Onderwerp: "groenblijvende plant voor zeer vochtige grond"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1