Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

Catalpa Nana

Recent deed ik een veel te groot geworden naaldboom weg uit mijn voortuin en wil die vervangen door catalpa nana’s. Het betreft een oppervlakte van 8 meter breed bij 5 meter diep. Wat is de beste periode voor het aanplanten ervan? Zijn 2 catalpa’s ideaal voor die oppervlakte? Welke maat/stamomtrek neem ik best?

Jan

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Hallo,

De plantafstand voor bolcatalpa of Catalpa bignonioides 'Nana' is 3 à 5 meter. In principe heb je dus genoeg met 2 bomen, zeker als je rekening houdt met het feit dat je 2 meter van de perceelsgrens moet planten. Eventueel kan je een 3e boom planten in een driehoek, aangezien je 5 meter diepte hebt.

Het enige verschil tussen de verschillende maten is de stamomtrek van de bomen, de omvang van de kruin en de potmaat. Dus: hoe groter de maat hoe sneller resultaat.

Onder de bomen zou ik wel een bodembedekker voorzien zodat je geen last hebt van onkruid en het zal ook veel mooier ogen (zie foto 1 )

Meer info in dit artikel: De betere bodembedekkers.

Zowel het najaar als het voorjaar zijn goede plantperiodes, maar als je nu nog kan planten dan zullen de bomen in het voorjaar sneller aanslaan en dus sneller resultaat geven.

Groeten,

Jan

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?