ATuin is momenteel gesloten voor de zomerstop.
U kan wel een bestelling plaatsen maar de levering is ten vroegste vanaf eind augustus!!
We verwachten dat in het najaar sommige haagplanten  en leibomen snel uitverkocht zullen zijn.
U kan u ons steeds contacteren om na te gaan of het mogelijk is om planten te reserveren voor het najaar.

Jan's tuinboek

Onderwerp: "boom voor schaduw op terras"

   
Door: Jan de tuinman

Wij zijn op zoek naar een boom voor schaduw voor op het terras dat zich op het westen situeert, dwz dat in volle zomer de zon van 's middags 12u tot 21u op het terras schijnt. Wij zoeken dus een schaduwboom, hij zou al redelijk groot moeten zijn en zou ook niet al te groot mogen worden en veel schaduw geven. Kunt u ons helpen?

Gepost : 28 sep. 2008
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo,


Misschien is in jullie geval een dakboom aangewezen. Zoals bij leibomen ga je een constructie maken om de boom te leiden. In plaats van verticaal ga je dit hierbij horizontaal doen. Dit kan met bvb. Plataan, Linde, Moerbei,...

Voor een 'gewone' boom kan ik 'Prunus Accolade' (sierkers) aanbevelen. Deze boom bloeit bovendien erg mooi, heeft een min of meer parasolvormige groei en blijft bovendien relatief klein.

Acer griseum (Esdoorn) is een zeer kleine boom (tot 4 meter) die met zijn afschilferende bast en zijn prachtig rode herfstkleur een meerwaarde zal zijn voor uw tuin en terras.

Prunus subhirtella 'Autumnalis' wordt 4-5 meter hoog met bijna witte bloemtuilen in het najaar en een tweede bloei in maart- april ...


Succes,


Jan

Gepost : 30 sep. 2008
Top 

Onderwerp: "boom voor schaduw op terras"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1