Jan's tuinboek

Onderwerp: "boom liquidambar"

   
Door: Jan de tuinman

Geachte,

Ik ben van plan om een liquidambar aan te kopen ,een boom die rood tot purper verkleurd in de herfst, ik heb reeds gekeken op uw site naar uw aanbiedingen hoogte 250-300 geveerd extra kwaliteit in pot € 117,10

Ik lees hier geveerd maar ik begrijp niet wat dit betekend ! de hoogte is goed ,daar ik toch iets redelijk groots wil om bomen die nu zullen gekapt worden te vervangen ! anders boompje groot baaske dood ! graag zou ik dus in feite een op stam hebben, en redelijk groot dus ! Wat raden jullie mij aan ? prijs mag gerust tot een 200 Eu. gaan , en breedte van kruin mag zeker 6 meter worden daar er nu twee ferme zilverberken staan .

Dank bij voorbaat .

G.Acke.

Gepost : 24 okt. 2014
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Gerd,


'Geveerd' wil zeggen dat er op de stam nog zijtakken staan.

Als deze zijtakken worden weggeknipt in de kwekerij tot op +- 1,80 m. hoogte dan krijg je een 'hoogstam'.

Maar je kan ze dus ook laten staan en dan krijg je 'geveerde' bomen, een soort opgaande struik die tot helemaal onderaan takken en bladeren heeft.


Als je dus zegt dat je iets op stam wil hebben dan moet je voor een 'Hoogstam' kiezen. Hoogstammen worden echter niet met de lengte aangeduid maar met de stamomtrek. Dit omdat veel bomen in de kwekerij teruggesnoeid worden om een betere kruin te ontwikkelen. Je kan ervan uitgaan dat een 8/10 bv. +- 3 meter hoog is.


Als de boom wat breder mag worden dan zou ik voor de Liquidambar styraciflua kiezen. Maten en prijzen staan op de detailpagina (klik op de naam).


Groeten,

Jan

Gepost : 25 okt. 2014
Top 

Onderwerp: "boom liquidambar"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1