Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

bodembedekker op droog talud

Beste,

Ik ben op zoek nr een goede, altijd groene bodembedekker voor het bedekken van een hoog talud (de steile flank van de dijk van een kanaal) met droge, steenrijke grond en met een oppervlakte van om en bij de 200m².

De orientatie is oostelijk, maar het talud is meestal overschaduwd wegens de aanwezigheid van enkele grote eiken, berken en kastanjelaars…

Zie ook de foto in bijlage.

Wat zou u mij adviseren?

Daarnaast zoek ik ook een altijd groene bodembedekker om onder een grote laurierkersstruik te planten. De grond is vers aangebrachte teelaarde. De laurierkers staat eigenlijk in een perk (50m²) en is vanboven breder omdat hij daar als wind -en privacyscherm moet dienen. Beneden wil ik hem smal houden zodat er een bodembedekker in het perk kan. Orientatie is oostelijk maar 75% van de tijd overschaduwd door woonhuis en omliggende bomen.

alvast bedankt!

vriendelijke groeten,

Tom

Geplaatst door tom thijs

bij deze de foto

Geplaatst door tom thijs

en een foto van de laurierkers

Geplaatst door tom thijs

.

Hallo Tom,

De klassiekers voor een dergelijke beplanting zijn: Cotoneaster dammeri, Lonicera nitida 'Maigrün' of Lonicera pileata , Pachysandra terminalis 'Green Carpet'. En ook Geranium macrorrhizum 'Spessart' , Geranium macrorrhizum 'Ingwersen's Variety'; , Geranium renardii of Vinca in soorten kan ook gebruikt worden.

Voor een meer uitgebreid advies kan je steeds beroep doen op ons gratis tuinontwerp, waar we ook een formule hebben voor kleinere tuinen of taluds zoals bij jou.

Bij interesse mail ik je graag mee rinfo door.

Succes,

Yves

ATuin

Geplaatst door Jan

Ik heb sinds kort een tuin op zandgrond en met redelijk veel bomen , waar een talud is .. deze is droog.. koningstoorts lijkt wel aan te slaan.. maar verder blijft het zanderige grond. Wat zou ik kunnen doen als graag beetje bedekt wil op natuurlijke wijze , en liefst wat zomerbloemen of planten die zo n droge grond aankunnen? Ik ben niet dagelijks daar 

Geplaatst door tom thijs

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?