Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

bodembedekker + gronddoek

Beste,

daar we al verschillende pogingen ondernamen om een oppervlakte van 10m² te voorzien van een dichte bodembedekker en dus zo goed als geen onkruid ertussen meer te hebben, overwegen we een gronddoek te leggen. Welke bodembedekkers zijn hiervoor geschikt? Bijkomende ‘eisen’: zandgrond – bij voorkeur witachtige bloemen in voorjaar – wintergroen – zuidgericht maar al schaduw vanaf 14u. Of zijn deze ‘eisen’ niet haalbaar?

Met vriendelijke groeten en alvast bedankt,

An Van Haele.

Geplaatst door An Van Haele
ATuin

An,

Je kan hiervoor Cotoneaster dammeri, Lonicera nitida 'Meigrun' of Vinca minor gebruiken.

Groeten,

Jan

Geplaatst door Jan

Beste,

bedankt voor uw reactie. Omdat ik toch van laag naar hoog wil gaan (uiteindelijk staan er frambozenstruiken achter) maakte ik een plannetje met de planten die u aanraadde(zie bijlage). Is dit OK voor deze oppervlakte? Is er een groot verschil qua groeisnelheid, m.a.w. is er een plant die de andere volledig gaat verdringen? Of valt dit mee door het gronddoek dat we leggen? Zijn mijn aantallen per m² ok?

Alvast bedankt,

An.

Geplaatst door An Van Haele

An,

Je plan ziet er OK uit! Hoewel ik niet exact kan narekenen zien de aantallen er correct uit. De lonicera zal snelst groeien, maar deze zal de andere soorten niet gaan verdingen.

Ik zou zeggen bestellen en aanplanten, het is immers ideaal plantweer.

Groetjes,

Jan

ATuin

Geplaatst door Jan

Beste,

Vooraleer ik de planten bestel, is het mogelijk gronddoek voor een perceeltje van 300 cm x 230 cm aan te kopen? Hoeveel cm extra moet dan worden voorzien aan de zijkanten om vast te steken? Indien u dit niet verkoopt, waar kan ik daarvoor best terecht? Indien u dit wel verkoopt, dan zou ik het graag aan mijn bestelling toevoegen. Laat u mij iets weten?

Met vriendelijke groeten,

An.

Geplaatst door An Van Haele

Goede avond,

We verkopen geen gronddoek, normaal gezien kan u dit vinden in een doe-het-zelf zaak zoals Brico / Hubo etc...

Groeten,

Jan

ATuin

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?