ATuin is momenteel gesloten voor de zomerstop.
U kan wel een bestelling plaatsen maar de levering is ten vroegste vanaf eind augustus!!
We verwachten dat in het najaar sommige haagplanten  en leibomen snel uitverkocht zullen zijn.
U kan u ons steeds contacteren om na te gaan of het mogelijk is om planten te reserveren voor het najaar.

Jan's tuinboek

Onderwerp: "bloeiende planten in juni (deel 1)"

   
Door: Jan de tuinman

Planten die bloeien in juni (deel 1)

 

Kalmia angustifolia 'Rubra'

Deze anderhalve meter hoog wordende groenblijvende struik met frisgroene lancetvormige bladeren bloeit met talrijke donkerrode bloemen die verschijnen van juni tot juli. Kalmia is volledig winterhard en verkiest een wat zure, vochtige grond. Wanneer het blad geelachtig dreigt te worden de grond verbeteren met zure tuinturf.Kalmia latifolia

Deze tot 2 meter hoog wordende groenblijvende struik draagt lange, donkergroene bladeren. De talrijke en bijzonder mooie bloemtuilen zijn karmijnroze en bloeien van mei tot juni. Deze kalmia verkiest een lichtzure, vochtige grond en een licht beschaduwde standplaats.Rhus typhina

De breeduit en schilderachtig groeiende stuik of kleine boom met dikke, fluweelachtig behaarde twijgen draagt in juni en juli 20 cm lange, geelachtig groene bloempluimen. De vruchtkolven die op de bloemen volgen zijn opvallend karmijnrood. Rhus is een uitstekende solitair voor in gazons en bij terrassen.

 

 

Rhus typhina 'Dissecta'

'Dissecta' groeit zwakker dan de soort en kenmerkt zich door zijn veervormige, diep ingesneden bladeren. Een bijzonder waardevolle plant voor solitairgebruik vanwege haar bizarre groei. De bladeren verkleuren in de herfst prachtig scharlaken-oranjerood.

 

 

Rhus glabra 'Laciniata'

Deze middelgrote sierstruik wordt even hoog als breed. Hij heeft fijn ingesneden blad met rode herfstkleur, wijnrode opstaande, fluwelige bloemen vanaf juni, die de hele winter aan de kale takken blijven. Stelt geen speciale bodemeisen. Met zijn parasolvorm goed geschikt als schaduwgever op het terras, ook in de kleine tuin.

 

Fuchsia 'Madame Cornelissen' (Fuchsia, bellenplant)

Struikje met sierlijk overhangende takken en hangende witrode bloemen van juni tot augustus. Fuchsia vraagt een wat beschutte standplaats. In het voorjaar mag de plant volledig tot de grond teruggesnoeid worden.

 

Chionanthus virginicus (Sneeuwvlokkenboom)

Tot 3 meter hoge, laat uitlopende, boomachtige winterharde struik met een mooie, gele herfstkleur. De geurende, witte bloemen in grote, overhangende, losse trossen die tot 20 cm lang worden verschijnen in juni aan de plant. Deze rijkbloeiende struik is een waardevolle solitair voor een zonnige of licht beschaduwde standplaats.

 

Crambe cordifolia

Hoge polvormende, anderhalve meter hoog wordende opvallende vaste plant met geurende, luchtige bloemschermen met kleine witte bloemetjes die in juni aan de plant verschijnen boven het grote, elegante donkergroene blad.

Gepost : 5 jun. 2009
Top 

Onderwerp: "bloeiende planten in juni (deel 1)"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1