Jan's tuinboek

Onderwerp: "Onkruidbestrijding eind juni"

   
Door: Jan de tuinman

Onkruidbestrijding eind juni

Als je het nu wil of niet, onkruid heeft weinig nodig om te groeien en steekt her en der de kop op. Niet alleen tussen de beplanting maar ook tussen voegen van paden en terrassen vinden onkruidzaden een plekje om te kiemen. Een intelligente aanpak kan het grootste deel van de onkruidgroei voorkomen, toch blijft het nodig snel op te treden wanneer je onkruid ziet verschijnen. Meer info over hoe je onkruid kan vermijden vindt je in het artikel: Hoe onkruid voorkomen.

Vanaf het ogenblik dat het onkruid bloeit en zaad vormt zal het zich gaan uitzaaien en heb je even later een veelvoud van het onkruid in je tuin. Snel ingrijpen is dus de boodschap. Vanaf het ogenblik dat je het onkruid opmerkt is wieden, schoffelen en harken op zijn plaats.

Op paden en terrassen boek je met een chemisch spuitmiddel snel resultaat. Zorg er wel voor dat het product bij regenval niet afstroomt in de beplanting of het gazon naast de terrassen of paden. Zorg er ook voor dat het spuitmiddel niet in het gazon terechtkomt door eerst over het terras en daarna door het gazon te lopen. Zelfs verschillende dagen na het spuiten kunnen herbiciden nog aan de schoenen meegelopen worden.

Ook in het gazon boek je het efficiëntste resultaat met een selectieve onkruidverdelger, anders kan je wieden en het onkruid uitsteken.

Relevante artikels:

Gepost : 27 jun. 2009
Top 

Onderwerp: "Onkruidbestrijding eind juni"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1