Jan's tuinboek

Onderwerp: "Onkruid tussen jonge plantjes verwijderen"

   
Door: Jan de tuinman

Hallo , mijn schoondochter heeft haar tuin heraangelegt en in haar perkjes heeft ze allemaal jonge plantjes gezet . Nu groeit daar veel en snel onkruid tussen . Mag ze al onkruidverdelger gebruiken tussen de jonge plantjes ?

Gepost : 25 mei 2009
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Wendy,


Spuiten tussen planten is uitermate moelijk. Je raakt bijna altijd de planten. Spuiten kan enkel als er voldoende afstand is tussen de planten en je een spuittoestel met afschermkap gebruikt.

Als je frequent gaat spuiten tegen het onkruid zullen de tuinplanten daar na verloop van tijd zeker ook nadeel van ondervinden.


Als je wil chemisch bestrijden dan kan je dit doen met een kortwerkende herbicides zoals Roundup, Glyfall,... Let wel zeer goed op dat je de planten niet raakt, ook DRIFT van het spuitmiddel en DAMP kan schade veroorzaken aan de planten!! Dus best niet spuiten bij warm en zonnig weer.

Een betere oplossing lijkt mij om het onkruid te verwijderen (wieden en eventueel spuiten) en dan een laag schors aan te brengen, eventueel in combinatie met een gronddoek of bodembedekkers.

Je vindt hierover meer info in het artikel 'Hoe onkruid vermijden'


Relevante artikels: Planning voor de zomer


Groetjes,


Jan

Gepost : 26 mei 2009
Top 

Onderwerp: "Onkruid tussen jonge plantjes verwijderen"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1