Online planten kopen?

Artikel geplaatst door Jan De Tuinman in:

Onkruid op het pad

 

Grindpaden

Bij grindpaden of terrassen is de dikte en kwaliteit van het gebruikte materiaal belangrijk voor de bestrijding van onkruid. Op een dunne en niet gewassen grindlaag krijg je vlugger onkruid dan op een dikke, gewassen grindlaag. Je kunt jong onkruid gemakkelijk wegharken als het grof grind is en schoffelen als het fijn grind is. Ook met bestrijdingsmiddelen kan je het onkruid te lijf gaan of voorkomen.

Stenen paden gelegd in zandcementfundering

Als het pad/terras gelegd is op een stevige, dikke fundering, zal het de eerste jaren zeker onkruidvrij blijven. Mettertijd zal er echter toch wat onkruid tussen de voegen verschijnen. Het onkruid is moeilijk te wieden, omdat je het niet goed kan beetpakken en ook niet met een schopje of vork kan verwijderen. Overblijvende onkruiden met penwortels, zoals paardebloem en weegbree, snij je af onder de kroon. Je kan op het verse snijvlak dichlobenilkorrels strooien.

Stenen paden gelegd in mortel/beton

Deze paden hebben enkel last van mossen, korstmossen en algen, vooral op vochtige en beschaduwde plekken. Flink schrobben met bleekwater is de boodschap. Ook koper- of ijzersulfaat is nuttig.

Voor meer informatie omtrent onkruidbestrijding klik hier.

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft dit artikel u geholpen?