We verwachten dat in het najaar sommige haagplanten  en leibomen snel uitverkocht zullen zijn.
U kan u ons steeds contacteren om na te gaan of het mogelijk is om planten te reserveren voor het najaar.

Jan's tuinboek

Onderwerp: "Kweek of peen"

   
Door: Jan de tuinman

Kweek of peen / Elymus repens

Kweek is een overblijvend wortelonkuid dat zich op alle grondsoorten thuisvoelt. In voedselrijke grond echter, groeit ie enorm snel door de altijd groeiende, geelwitte wortelstokken. Kweek bloeit met 60 cm hoge aren van juni tot september en kan veel zaad vormen. De plant is bestand tegen zeer lage temperaturen, maar kan slecht tegen korthouden, neem dus herhaaldelijk de groene delen van de plant weg. Plaatselijke kweekplekken uitvorken is te doen, omdat de wortels zelden diep de grond ingaan. Alleen is het zo dat, als er ook maar een klein stukje met een enkele bladknoop blijft zitten kan de plaag weer beginnen.

In de meeste gevallen doodt glyfosaat de kweek snel. Gebruik het product bij warm weer als de kweek in volle groei is. Tussen fruitbomen en struiken, sierstruiken en rozen gebruik je beter dalapon of dichlobenil. Bij kruidachtige planten doe je hetzelfde als bij zevenblad is aanbevolen.

Op braakliggende grond kun je ook glyfosaat of dalapon gebruiken, maar als je het laatste gebruikt, moet je binnen twee weken erna diep ploegen om resterende wortelstokken te begraven. In een nieuw aangelegd gazon kan ook kweek opkomen. Het zal echter even vlug verdwijnen als je het gras geregeld kort maait.

Voor meer informatie omtrent onkruidbestrijding klik hier.

Gepost : 14 mrt. 2008
Top 

Onderwerp: "Kweek of peen"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1