Online planten kopen?

Artikel geplaatst door Jan De Tuinman in:

Kweek of peen / Elymus repens

 

Kweek is een overblijvend wortelonkuid dat zich op alle grondsoorten thuisvoelt. In voedselrijke grond echter, groeit ie enorm snel door de altijd groeiende, geelwitte wortelstokken. Kweek bloeit met 60 cm hoge aren van juni tot september en kan veel zaad vormen. De plant is bestand tegen zeer lage temperaturen, maar kan slecht tegen korthouden, neem dus herhaaldelijk de groene delen van de plant weg. Plaatselijke kweekplekken uitvorken is te doen, omdat de wortels zelden diep de grond ingaan. Alleen is het zo dat, als er ook maar een klein stukje met een enkele bladknoop blijft zitten kan de plaag weer beginnen.

In de meeste gevallen doodt glyfosaat de kweek snel. Gebruik het product bij warm weer als de kweek in volle groei is. Tussen fruitbomen en struiken, sierstruiken en rozen gebruik je beter dalapon of dichlobenil. Bij kruidachtige planten doe je hetzelfde als bij zevenblad is aanbevolen.

Op braakliggende grond kun je ook glyfosaat of dalapon gebruiken, maar als je het laatste gebruikt, moet je binnen twee weken erna diep ploegen om resterende wortelstokken te begraven. In een nieuw aangelegd gazon kan ook kweek opkomen. Het zal echter even vlug verdwijnen als je het gras geregeld kort maait.

Voor meer informatie omtrent onkruidbestrijding klik hier.

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft dit artikel u geholpen?