ATuin is momenteel gesloten voor de zomerstop.
U kan wel een bestelling plaatsen maar de levering is ten vroegste vanaf eind augustus!!
We verwachten dat in het najaar sommige haagplanten  en leibomen snel uitverkocht zullen zijn.
U kan u ons steeds contacteren om na te gaan of het mogelijk is om planten te reserveren voor het najaar.

Jan's tuinboek

Onderwerp: "italiaanse aronkelk"

   
Door: Kurt

mijn tuin wordt overspoeld door italiaanse aronkelk (arum italicum)ik heb reeds verschillende sproeistoffen geprobeerd ( roundup ,silvanet) maar tevergeefs .Bestaat er een sproeistof die wel effect heeft.dank bij voorbaat

Gepost : 21 mrt. 2010
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Kurt,


Arum italicum is inderdaad zeer moeilijk dood te spuiten. Daarbij komt dat Arum eigenlijk een tuinplant is en geen onkruid, dus geen enkel spuitmiddel geeft aan of het werkt tegen Arum. Ik ken verschillende tuinaannemers die vergeefs producten geprobeerd hebben tegen Arum, maar zonder veel resultaat.

Arum is een knolgewas, de makkelijkste remedie om die weg te krijgen is die met de spade met een ruime wortelkluit uit te steken zodat de ondergrondse knollen verwijderd worden.

Als de planten beginnen bloeien moet je ook de bloemen wegknippen en er zeker voor zorgen dat de planten hun typische rode zaadkolven niet kunnen vormen. Je vernietigd dus de bloemen voor de groene kolven rood worden.

Verder kan schoffelen een uitkomst bieden: door regelmatig de bladeren weg te schoffelen ga je de wortelknollen uitputten. Volhouden is hier wel de boodschap.


Succes,

Jan

Gepost : 24 mrt. 2010
Top 

Onderwerp: "italiaanse aronkelk"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1