Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

hoe onkruid bestrijden in de nabijheid van vijver

Hallo,

Onze vijver is van deze zomer heraangelegd, we hadden ons voorzien om zoveel mogelijk onkruid toe te laten rond de nabije vijver. (Met een soort doek). In eerste instantie leek dit optimaal te zijn, maar niet te geloven maar enkele weken later was het onkruid er weer. Ook tussen de planten (hier ligt wel geen doek) kan ik de netels niet de baas. Ik heb al van alles gelezen, (zoals besproeien met kokend water, of met een soort zout) heeft er iemand ervaring hoe ik het best te werk kan gaan. Nu is het menselijk (heb alles regelmatig uitgetrokken), maar ik zoek een idee voor volgend jaar, want ik kan echter niet mijne hele tijd rond die vijver doorbrengen. We hebben namelijk nogal een groot stuk grond te onderhouden.

Alvast bedankt voor advies,

ingrid

Geplaatst door ingrid van aerschot
ATuin

Hallo Ingrid,

Het enige middel tegen onkruid tussen planten is het wieden, schoffelen, harken ....

Indien de planten voldoende ruim uit elkaar staan is het mogelijk met een contactherbicide te bespuiten. Het is wel absoluut noodzakelijk een spuittoestel te gebruiken met een kap aan de spuitmond zodat niet op planten gespoten wordt.

Besproeien met kokend water is niet aangewezen omdat het effect hiervan minimaal is.

Zout gebruiken is absoluut uit den boze: het onkruid zal inderdaad afsterven, je planten ook...

Eventueel is het aangewezen een dikke laag (10 cm) boomschors uit te spreiden tussen de planten om de onkruidgroei in te perken. Voordat je dit doet moet het aanwezige onkruid wel perfect verwijderd worden. Je zit immers met een enorme 'zaadbank' in de grond van onkruidzaad. Halfslachtig verwijderd onkruid zal immers ook snel door de schorslaag groeien.

Voor meer informatie omtrent onkruidbestrijding klik hier.

Succes,

Jan

Geplaatst door Jan

Bedankt, zullen we maar verder blijven wieden zekers ...

Geplaatst door ingrid van aerschot

ik werk met een bodembedekker rond de vijver (http://www.openbaargroen.be/catalog/index.cfm?fuseaction=DETAIL&id=36)

Dit houdt het onkruid weg en oogt nog mooi ook. Je mag er ook op lopen eens het voldoende dik staat

Geplaatst door ingrid van aerschot

hallo Patrick,

ik heb ook een aantal bodembedekkers gezet, maar die groeien (naar mijn zin) niet snel genoeg. Als ik ga kijken naar openbaargroen, krijg ik een foutmelding. Mag ik weten welke bodembedekker jij gebruikt hebt?

Geplaatst door ingrid van aerschot

Ik werk met Geranium macrorrhizum (ooievaarsbek). Let op er zijn verschillende varieteiten (sommige wintergroen, andere niet)

Indien je wil dat het snel dichtgroeit mùoet je wel voldoende plantjes zetten. Vooe deze soort raad men 4-7 plantjes per m² aan.

ATuin

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?