Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

boomschors tussen bodembekkers

gaat boomschors tussen een bodembedekker zoals

waldsteinia of pachysandra de groei van deze bodembedekkers vertragen of belemmeren?

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Hallo Luc,

De schors op zich zal de groei maar van de bodembedekker maar licht vertragen: de bodembedekker moet namelijk door de schorslaag heen groeien. Je moet hier de keuze maken: veel onkruid wieden of een iets tragere groei. Die tragere groei kan je overigens compenseren door meer te bemesten.

Houdt ook rekening met welk soort boomschors je gaat toepassen! De schors verteert, vertering is een proces dat stikstof (= meststof) aan de grond onttrekt. De boomschors die in de handel te verkrijgen is verteert meestal langzaam zodat dit fenomeen zich maar minimaal voordoet. Let op met boomschors die snel verteert bvb gehakseld materiaal dat je zelf hakselt of van het containerpark - dikwijls gratis - kan afhalen. Hier kan de groei ernstig belemmerd worden.

Als je gehakseld materiaal toepast is het ook opletten voor looizuren die de groei ernstig kunnen belemmeren.

Je kan dus zonder problemen een goede schors tussen uw bodembedekkers aanbrengen, zonder dat de groei ernstig geremd wordt. Met schors kan je het wieden tot een minimum beperken. Dat is en blijft de belangrijkste reden om al dan niet voor schors te kiezen. Met wat meer bemesting kan je de iets tragere groei compenseren. Gebruik ook een kwaliteitsschors, gehakseld materiaal kan soms problemen (groeiremming) geven.

Groeten,

Jan

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?