Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

zeepboom

Hallo,

Ik heb een paar vragen betreffende de zeepboom (Koelreuteria paniculata ),

– beste periode om te planten

– wat is verschil tss container en kluit

– hoe groot moet het gat zijn om onderstaande boom te zetten.

– Nog andere zaken waarop ik moet letten ?

– Dit is mijn eerste contact, wat is de prijs en welke leveringskosten zijn hier nog aan verbonden ?

Mijn eerste keuze zou gaan naar :

stamomtrek 8-10 hoogstam in container € 109,80

Alvast bedankt voor uw antwoord,

Marc

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Hallo Marc,

De beste periode om de zeepboom (Koelreuteria paniculata) te gaan aanplanten is het voorjaar. De planten beginnen nog maar pas uit te lopen en de groeikracht is op dit ogenblik maximaal.

In pot (container) kan je het jaar rond gaan aanplanten, dit is geen probleem, hoewel de klimatologische omstandigheden vaak minder gunstig zijn.

'Container' betekent dat deze planten in pot geleverd worden. Kwalitatief is dit de beste manier om planten aan te schaffen. Er is immers geen risico dat de wortels beschadigd worden bij het verplanten.

Planten met kluit betekent dat de planten op de kwekerij in de volle grond staan. De planten worden uitgestoken met een bolvormige kluit grond aan die in jute gebonden wordt.

He plantgat dat je moet maken hangt af van de plantmaat die je kiest, hoe groter de plant, hoe groter het plantgat dat je moet maken.

Bij het planten maak je een plantgat dat ruim groot genoeg t.o.v. de kluit of pot, zodanig dat je rondom de plant ruimschoots kan aanvullen met losgwerkte aarde. Voor een boom reken je 2 x de hoogte en breedte van de kluit/pot.

Als je bomen plant, altijd een boompaal voorzien! Bij het aanbinden moet je zoveel mogelijk vermijden dat de boom gaat bewegen in het plantgat. Anders worden nieuwgevormde wortels afgerukt, wat nefast is voor de verdere groei.

Voor de verzendingskosten kan je meer info vinden op deze pagina.. meer info over kortingen kan je vinden op deze pagina.

Succes,

Jan

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?