Jan's tuinboek

Onderwerp: "wanneer hedera planten?"

   
Door: Amber

Ik wil graag zsm het hekwerk vol laten groeien met hedera. Wanneer kan ik ze zo vroeg mogelijk planten? en kopen en laten bezorgen in Amsterdam?


Ik wil ook graag pampas gras op mijn dakterras in een pot plaatsen. Is dat mogelijk en hoe groot moet de pot zijn?


groeten

Amber

Gepost : 13 feb. 2010
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Amber,


Vanaf dat het terug begint te dooien kan je de Hedera aanplanten. Je kan ze nu dus reeds bestellen, van zodra het weer het toelaat gaan we ze dan versturen. Zo heb je ze zo snel mogelijk in huis. de leveringsvoorwaarden zijn dezelfde als in Belgie, maar we kunnen enkel planten tot 80 cm. versturen naar Nederland.


Pampasgras (Cortaderia)kan zeker lukken op een dakterras.

Het enige probleem is zijn afmetingen. Pampasgras wordt nogal een grote plant: lange grashalmen van ongeveer 1,5 meter hoog en breed. De bloeiaren worden makkelijk 2 meter hoog.


Een grote, zware pot die niet makkellijk omwaait is hier dus echt wel op zijn plaats. Ik zou hiervoor ook een vierkante pot voorstellen: die waaien minder makkellijk om dan een ronde pot. Een ronde pot die breder wordt naar boven toe (zoals de meeste potten) zou ik afraden: die zal met Pampasgras omwaaien. Ik zou een vierkante pot voorstellen van minimum 50 x 50 x 50 cm of liever nog groter (100 x 100 x 100 cm). (Prijzen op aanvraag)


Zie ook: Vanaf wanneer terug beginnen planten na de winter?

Gepost : 14 feb. 2010
Top 

Onderwerp: "wanneer hedera planten?"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1